Novosti - Arhiva

„Plastic Planet – NO!“

Od 11. listopada do 20. listopada 2019. godine u Šibeniku se održava razmjena mladih u okviru ERASMUS+ programa. Naziv ovogodišnjeg projekta je "Plastic Planet - NO!". Nositelj projekta je Lokalna akcijska grupa „More 249“ (LAG „More 249“), a ovogodišnja razmjena mladih treći je projekt odobren LAG-u „More 249“.

ODLUKA O PONIŠTENJU JAVNOG POZIVA ZA OTKUP RECIKLABILNOG OTPADA

NA KALELARGI „AKCIJA ŽVAKE“

Jutros su djelatnici Čistoće brzom akcijom prije svitanja očistili Kalelargu od neugodnih i tvrdokornih žvakaćih guma

Obavijest o radnom vremenu Reciklažnih dvorišta za Dan neovisnosti

Poštovani korisnici, sutra 08. listopada povodom Dana neovisnosti Reciklažna dvorišta u Diklu i Gaženici radit će od 06:00 do 16:00 h. Hvala na razumijevanju.

AKCIJA ČIPIRANJA U MO NOVI BOKANJAC

U ponedjeljak 16. rujna 2019. godine na području MO Novi Bokanjac, Čistoća d.o.o. započet će s postavljanjem RFID transpondera (čipova) na spremnike za miješani komunalni otpad (zeleni spremnik)

ODLUKA O PONIŠTENJU JAVNOG NATJEČAJA

Čistoća d.o.o., Zadar je dana 24. lipnja 2019. godine u dnevnim novinama "Zadarski list" objavila Javni poziv za preuzimanje i zbrinjavanje biorazgradivog otpada. Javno otvaranje ponuda održalo se 08. srpnja 2019. godine u prostorijama Čistoće d.o.o., Zadar.

"BIGBELLY" NA BRANIMIROVOJ OBALI

Zadarska Čistoća postavila je prvi tzv „pametni spremnik“ u gradu. Najsuvremeni spremnik za otpad kakav imaju svi najveći gradovi u svijetu, postavljen je u Zadru pored Gradskog mosta prema Poluotoku.

Čistoća od sinoć na terenu zbog "mikro oluje"

Sinoć već oko 23 sata radnici Čistoće d.o.o. bili su na terenu pri raščišćavanju posljedica olujnog nevremena

U DIKLU ZAPOČELO ČIPIRANJE SPREMNIKA

Korisnicima u MO Diklo, u ponedjeljak 1. srpnja 2019. godine Čistoća d.o.o. započela je s postavljanjem RFID transpondera (čipova) na spremnike za miješani komunalni otpad (zeleni spremnik) te s podjelom spremnika za biorazgradivi otpad

Projekt NetWap - mobilna kompostana za biorazgradivi otpad na otoku Istu

Projekt NetWap - kroz provedbu ovog projekta izrađeni i razvijeni model gospodarenja otpadom testirat će se i provesti kroz pilot aktivnost na otoku Istu gdje će se instalirati mobilna kompostana za biorazgradivi otpad, isto tako kroz implementaciju aktivnosti biti će postavljeni uređaji za prikupljanje mikroplastike u moru

Obavijest o radnom vremenu Reciklažnih dvorišta za vrijeme predstojećih blagdana

Poštovani korisnici, za vrijeme predstojećih blagdana radno vrijeme reciklažnih dvorišta Gaženica i Diklo bit će promijenjeno

Monografija

“Zadar je lijep koliko je čist“

Recikliranjem jedne staklene boce uštedjet ćemo energiju potrebnu žarulji od 60W da svijetli 4 sata, računalu da radi 30 minuta, a televizoru 20 minuta.

Pročitaj više o edukaciji