Novosti Natrag na popis novosti

Mobilno reciklažno dvorište u OŠ "Stanovi"

U ponedjeljak 3.12.2018.g. ispred OŠ „ Stanovi“  postavljeno je mobilno reciklažno dvorište - pokretna jedinica koja služi odvojenom prikupljanju i skladištenju manjih količina iskoristivih i drugih vrsta otpada iz kućanstva.

Nastavak je to dugogodišnje suradnje ove Čistoće d.o.o.i ove Eko škole na realiziranju aktivnosti promicanja ekoloških vrijednosti kod učenika.

Tom su prilikom o važnosti recikliranja i zaštiti okoliša te mogućnostima pravilnog odvajanja otpada  na području grada Zadra govorili  djelatnici Čistoće Vesna Đili i Mile Surać, a učenici škole prikazali su prezentaciju koju su napravili na temu korisnog otpada – odvajanje i reciklaža.

Krešo Čirjak iz Čistoće učenicima je predstavio MRD koje će biti postavljeno do srijede 5.12. kako bi se što veći broj prosvjetnih djelatnika, učenika i njihovih roditelja informiralo o mogućnostima koje im pruža ova pokretna jedinica.

Vezana fotogalerija

Monografija

“Zadar je lijep koliko je čist“

Recikliranjem jedne staklene boce uštedjet ćemo energiju potrebnu žarulji od 60W da svijetli 4 sata, računalu da radi 30 minuta, a televizoru 20 minuta.

Pročitaj više o edukaciji