Novosti Natrag na popis novosti

NAŠI DRAGI GOSTI: UČENICI 1. e RAZREDA OŠ BARTULA KAŠIĆA

Vrijeme je lijepo, priroda se budi, cvijeće cvate, pčelice i leptiri svuda oko nas, a mi uživamo u ljepotama proljeća. A užitak je još veći kada tu ljepotu ne narušava nepravilno odložen otpad, onečišćenje i neugodni mirisi.

A sve to znaju naši mali sugrađani koji u školi u sklopu plana i programa imaju nastavnu jedinicu ''Čuvamo čistoću okoliša''.

Kako bi  nam pokazali koliko već znaju, ali i da nauče još ponešto, posjetili su nas učenici 1. e razreda OŠ Bartula Kašića s učiteljicom Sandom Jović.

Ovaj smo put malo zamijenili uloge, mi smo im postavljali pitanja, čak i ona tzv. trik-pitanja, ali nisu se dali smesti, gotovo su sve odgovore znali. A i one koje nisu brzo su otkrili obilaskom spremnika i vozila u našem dvorištu. 

Naravno, vrhunac posjete bio je susret sa čistilicom koja uvijek izazove oduševljenje i veselje.

Zajedno smo se lijepo zabavili, družili, usvojili nova znanja i iskustva, kao i nove uspomene.

Jer neki od njih već ih imaju - sjećaju se kad su kao predškolci bili ovdje kod nas. Nadamo se da će im i ovi zajednički trenutci ostati u lijepom sjećanju. I da će biti još prilike za susrete i zajedničke akcije kojima ćemo očistiti i čuvati okoliš kako bismo bez brige uživali u njemu.

Do idućeg susreta-hvala 1.e!

A do tad:  „Stvarajte sebi lijepe uspomene. One nemaju cijenu.“

Monografija

“Zadar je lijep koliko je čist“

Recikliranjem jedne staklene boce uštedjet ćemo energiju potrebnu žarulji od 60W da svijetli 4 sata, računalu da radi 30 minuta, a televizoru 20 minuta.

Pročitaj više o edukaciji