Novosti Natrag na popis novosti

U Čistoći potpisan kolektivni ugovor

Početkom veljače potpisan je Kolektivni ugovor za zaposlenike TD Čistoća d.o.o.

Ugovor su potpisali direktor TD Čistoća Dragan Maračić i predstavnik samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Nenad Bačić.

Potpisivanju su prisustvovali predstavnici pregovaračkih odbora TD Čistoća, Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske-Sindikalna podružnica Zadar i Grada Zadra, kao većinskog vlasnika, koji su i usuglasili tekst Kolektivnog ugovora.

Pregovarački odbor Grada Zadra dao je Suglasnost na zaključivanje Kolektivnog ugovora nakon što je utvrdio da je isti u skladu s važećom zakonskom regulativom te nakon što je utvrđeno da će TD Čistoća biti u mogućnosti iz svojih redovnih prihoda samostalno ispuniti obveze utvrđene Kolektivnim ugovorom, iako je u određenim segmentima podignut standard u odnosu na dosadašnja materijalna i ostala prava utvrđena Pravilnikom o radu.

U sklopu promidžbeno-edukativnih aktivnosti koje Čistoća d.o.o. kontinuirano provodi, na nekoliko vozila za sakupljanje otpada istaknute su korisne informacije.

Sustavna edukacija građana i kvalitetna komunikacija s javnošću podrazumijeva raznolik izbor najboljih načina, poruka, sredstava, promidžbenih materijala.

- Izuzetno nam je bitna informiranost svakog pojedinca o mogućnostima odlaganja korisnog otpada kao i razlozima potrebe za tim, čemu ćemo i ubuduće posvetiti posebnu pozornost, ističu u Čistoći dodajući kako je to potrebno kako bismo zajedno učinkovito provodili cjeloviti sustav gospodarenja otpadom, upoznali korisnike s pravilnim postupanjem te tako poboljšali kvalitetu života pojedinca i društva. 

Piše: Z L

02.03.2017.

ZADARSKI LIST

http://www.zadarskilist.hr/clanci/02032017/u-cistoci-potpisan-kolektivni-ugovor

 

 

Monografija

“Zadar je lijep koliko je čist“

Recikliranjem jedne staklene boce uštedjet ćemo energiju potrebnu žarulji od 60W da svijetli 4 sata, računalu da radi 30 minuta, a televizoru 20 minuta.

Pročitaj više o edukaciji