Novosti Natrag na popis novosti

VIRSKI LIST: MALI EKOLOZI NAUČILI KAKO SVAKI OTPAD IMA SVOJU BOJU, VREĆICU I POSEBNE KANTE

Održana ekološka radionica na Trgu svetog Jure za virske mališane iz Dječjeg vrtića „Smješko“

Plava boja je za papir, žuta za plastiku, zelena za staklo, a siva za odlaganje metala – rečeno je, ponovljeno i naučeno! Ako već od ranije i nisu znali, virski mališani iz Dječjeg vrtića „Smješko“ sada su stekli prva ekološka znanja, pomalo se zabavili i igrali te na djelu vidjeli djelatnike komunalnog poduzeća „Čisti otok“. Metla je tako za metenje, strojna čistilica počisti baš sve s ulice, a nakon što se pojede krafna i popije sokić, sve se odloži u vrećice i kante za otpad razvrstane prema bojama i namjeni. Virski mališani dobili su i slikovnice na temu čuvanja okoliša, a potom se nakon odrađene radionice vratili u vrtić.
Program radionice i prezentacije ekoloških vještina i znanja sjajno je danas na Trgu svetog Jure vodila Vesna Gilli iz zadarske „Čistoće“, a kao i uvijek pomagao joj je omiljeni djelatnik „Čistog otoka“ Jure Vučetić.
„Meni je bilo super! Uvijek je tako kad postoji pozitivna reakcija djece na sve što se prezentira i kroz igru nauči. Djeca to zapamte i shvate vrlo ozbiljno te odmah primjenjuju kao životni standard“, kazala nam je gospođa Đili posebno istaknuvši zadovoljstvo suradnjom s virskom komunalnom tvrtkom i dječjim vrtićem kao suorganizatorima ove ekološke radionice. Krafne i sokove za virsku djecu pripremili su djelatnici destinacijske menadžment kompanije „Vir turizam“ i restorana „Kotarina“.

VIRSKI LIST

Vezana fotogalerija

Monografija

“Zadar je lijep koliko je čist“

Recikliranjem jedne staklene boce uštedjet ćemo energiju potrebnu žarulji od 60W da svijetli 4 sata, računalu da radi 30 minuta, a televizoru 20 minuta.

Pročitaj više o edukaciji