Iz medija - Arhiva

VIRSKI LIST: MALI EKOLOZI NAUČILI KAKO SVAKI OTPAD IMA SVOJU BOJU, VREĆICU I POSEBNE KANTE

Održana ekološka radionica na Trgu svetog Jure za virske mališane iz Dječjeg vrtića „Smješko“

Započeo Ritam kulturizma, sudjelovala i Čistoća

Započeo je studentski projekt Ritam kulturizma. Svečano otvorenje projekta održano je u srijedu, 10. svibnja u 17 sati ispred zgrade Sveučilišta u Zadru na Novom kampusu.

EKO DANI Na mulu u Foši predstavljen bogat program na temu Grad u zagrljaju mora

Povodom održavanja 16. po redu manifestacije Eko dani u organizaciji Prirodoslovno-grafičke škole u Zadru, na mulu u Foši (pokraj stare Ledane) na konferenciji za medije predstavnici Prirodoslovno-grafičke škole, organizatori manifestacije, zajedno s predstavnicima partnera Čistoće d.o.o. i Nasada d.o.o. predstavili su bogat program manifestacije na temu Grad u zagrljaju mora povodom obilježavanja 15 godina održavanja Eko dana.

Eko taksi Čistoće: na vratima će preuzimati otpad od ugostitelja

Iz zadarska Čistoća pripremili su novu uslugu za predstojeću ljetnu sezonu namijenjenu ugostiteljima u povijesnoj jezgri s kojom će započeti već ovaj mjesec.

Šangulin tours prevozit će otpad s otoka

Odvajanjem otpada do manjih računa

Građani Zadra u sljedećih 3 - 5 godina otpad će morati početi odvajati u tri različite kante. Uz postojeće kante za miješani komunalni otpad, svaki korisnik dobit će najprije dodatnu kantu za prikupljanje tzv. suhe frakcije otpada, a potom i kantu za odvajanje bio otpada. Cijena takvog prikupljanja otpada također će se promijeniti, a kako nam je potvrdio direktor Čistoće Drago Maračić, manju cijenu od postojeće plaćat će oni koji otpad budu odvajali, dok će oni koji se toga ne budu pridržavali kažnjavati i to na način da će im se povećati cijena odvoza.

U Čistoći potpisan kolektivni ugovor

Početkom veljače potpisan je Kolektivni ugovor za zaposlenike TD Čistoća d.o.o.

NA ADRESE GRAĐANA STIŽU UPLATNICE IZ 'ČISTOĆE' Računi su manji – evo zašto!

Iz zadarske „Čistoće“ na kućne su adrese počeli stizati računi, uobičajenih šest „komada“ u jednoj koverti za narednih pola godine, no iznosi na računima su niži od dosadašnjih.

Dragan Maračić: Cilj mi je i dalje razvijati Čistoću

Maračić: Cilj mi je i dalje razvijati Čistoću Prije gotovo pet mjeseci na čelu komunalne tvrtke koja se brine o čistoći zadarskih ulica te odvozu otpada u Zadru i susjednim općinama došlo je do smjene, te je novi direktor postao Dragan Maračić, dotadašnji tehnički direktor Čistoće. O prvim mjesecima na novoj poziciji te planovima za daljnji rad tvrtke koja se svrstava u red najuzornijih u zemlji, porazgovarali smo s novim direktorom Maračićem.

HRT vijesti - Žarko Jusup najbolji je zadarski čistač u 2016.

Žarko Jusup najbolji je zadarski čistač u ovoj godini. U vrijeme blagdana, dok se mnogi odmaraju - ima pune ruke posla. Udarno će biti sutra, kad će brzo trebati ukloniti tragove novogodišnjeg slavlja. Svojim sugrađanima poželio je odličnu zabavu pa makar se on sutra i „ubio" od posla.

Žarko Jusup - čistač kakvog samo Zadar ima

U ruci metla, u glavi kemija i kvantna fizika

Monografija

“Zadar je lijep koliko je čist“

Recikliranjem jedne staklene boce uštedjet ćemo energiju potrebnu žarulji od 60W da svijetli 4 sata, računalu da radi 30 minuta, a televizoru 20 minuta.

Pročitaj više o edukaciji