Iz medija - Arhiva

Reciklažno dvorište Gaženica prima preko 40 vrsta otpada

Od 28. studenog 2017. godine započelo je sa radom treće po redu reciklažno dvorište na području grada Zadra.

Što sve mukte možete baciti u reciklažno dvorište?

Radovi izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta završeni su, Uporabna dozvola izdana je 21. kolovoza 2017. te je 30. listopada 2017. godine izvršen upis u Očevidnik reciklažnih dvorišta.

'Pametne kante' za smeće stižu u veljači 2018. godine

Nakon pametnih telefona i pametnih govornica, na redu su izgleda i pametne kante za smeće. Naime, zadarska "Čistoća" želi od veljače 2018. godine na području cijelog grada uvesti čipirane spremnike za prikupljanje komunalnog otpada.

Eko taxi na Poluotoku koristilo oko 40 posto ugostitelja

Iz Čistoće napominju kako je stara gradska jezgra zaštićeni prostor, zbog čega ne mogu manipulirati spremnicima na način kako žele, pa su stoga osmislili ovu uslugu

Čistoću kiša ne smeta, posao se normalno obavlja

Nezapamćena oluja pogodila je Zadar, gotovo sve prometnice poplavljene su, ali zadarska Čistoća i njeni djelatnici rade i dalje kao da se ništa posebno ne događa.

Projekt “Reciklirajmo zajedno” u domovima umirovljenika

Projekt “Reciklirajmo zajedno” koji Čistoća d.o.o. provodi u suradnji s udrugom „Eko –Zadar“ nastavio se i u lipnju u domovima za starije osobe; Domu za odrasle osobe Sv. Frane i Domu za starije i nemoćne osobe Zadar.

Zadarska "Čistoća" za kućanstva uvela novu online uslugu "Moja Čistoća"

Na internetskoj stranici zadarske komunalne tvrtke "Čistoća" dostupna je nova usluga pod nazivom „Moja Čistoća", personalizirana online usluga koju mogu koristiti svi korisnici usluga iz skupine kućanstava.

VIRSKI LIST: MALI EKOLOZI NAUČILI KAKO SVAKI OTPAD IMA SVOJU BOJU, VREĆICU I POSEBNE KANTE

Održana ekološka radionica na Trgu svetog Jure za virske mališane iz Dječjeg vrtića „Smješko“

Započeo Ritam kulturizma, sudjelovala i Čistoća

Započeo je studentski projekt Ritam kulturizma. Svečano otvorenje projekta održano je u srijedu, 10. svibnja u 17 sati ispred zgrade Sveučilišta u Zadru na Novom kampusu.

EKO DANI Na mulu u Foši predstavljen bogat program na temu Grad u zagrljaju mora

Povodom održavanja 16. po redu manifestacije Eko dani u organizaciji Prirodoslovno-grafičke škole u Zadru, na mulu u Foši (pokraj stare Ledane) na konferenciji za medije predstavnici Prirodoslovno-grafičke škole, organizatori manifestacije, zajedno s predstavnicima partnera Čistoće d.o.o. i Nasada d.o.o. predstavili su bogat program manifestacije na temu Grad u zagrljaju mora povodom obilježavanja 15 godina održavanja Eko dana.

Eko taksi Čistoće: na vratima će preuzimati otpad od ugostitelja

Iz zadarska Čistoća pripremili su novu uslugu za predstojeću ljetnu sezonu namijenjenu ugostiteljima u povijesnoj jezgri s kojom će započeti već ovaj mjesec.

Monografija

“Zadar je lijep koliko je čist“

Recikliranjem jedne staklene boce uštedjet ćemo energiju potrebnu žarulji od 60W da svijetli 4 sata, računalu da radi 30 minuta, a televizoru 20 minuta.

Pročitaj više o edukaciji