Iz medija - Arhiva

Provjerili smo kako će se u Zadru primjeniti nova Odluka o prikupljanju otpada

ZADRANI OD 1. VELJAČE MORAJU POČETI MIJENJATI SVOJE KOMUNALNE NAVIKE

S prvim danom veljače na snagu je stupila Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom koja građane obvezuje na razvrstavanje otpada, a Hrvatska bi prema toj uredbi trebala reciklirati 50 posto svog otpada.

Posla ima od jutra do sutra, čisti i sretan je čovjek

Upravo sada smo kolega i ja u điru i skupljamo krupni otpad. Idem i u košenje trave jer osim zadarske tvrtke Nasadi i mi imamo zadatak počistiti korov i divlje raslinje i travu uz ceste i nogostupe. Radi se puno i u tri smjene, pa mislim da nam je i zbog toga grad prilično čist i uredan - zaključio je Pilipović

Dežurni iz Čistoće jutros su isprali poljedice slavlja

ZADAR - Djelatnici Čistoće, koje je dopalo dežurstvo, jutros su imali pune ruke posla. Oko 9 sati smo ih zatekli na Trgu Petra Zoranića gdje su šmrkom prali prostor od posljedica noćašnjeg slavlja. Trg je već bio očišćen i opran. Slavljenici su ostavili iza sebe jako puno ambalaže, ulice su bazdile po alkoholu ali sve je to jutros očišćeno i oprano kao i svake godine. Još kad padne kiša, Grad će opet biti kao novi.

Reciklažno dvorište Gaženica prima preko 40 vrsta otpada

Od 28. studenog 2017. godine započelo je sa radom treće po redu reciklažno dvorište na području grada Zadra.

Što sve mukte možete baciti u reciklažno dvorište?

Radovi izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta završeni su, Uporabna dozvola izdana je 21. kolovoza 2017. te je 30. listopada 2017. godine izvršen upis u Očevidnik reciklažnih dvorišta.

'Pametne kante' za smeće stižu u veljači 2018. godine

Nakon pametnih telefona i pametnih govornica, na redu su izgleda i pametne kante za smeće. Naime, zadarska "Čistoća" želi od veljače 2018. godine na području cijelog grada uvesti čipirane spremnike za prikupljanje komunalnog otpada.

Eko taxi na Poluotoku koristilo oko 40 posto ugostitelja

Iz Čistoće napominju kako je stara gradska jezgra zaštićeni prostor, zbog čega ne mogu manipulirati spremnicima na način kako žele, pa su stoga osmislili ovu uslugu

Čistoću kiša ne smeta, posao se normalno obavlja

Nezapamćena oluja pogodila je Zadar, gotovo sve prometnice poplavljene su, ali zadarska Čistoća i njeni djelatnici rade i dalje kao da se ništa posebno ne događa.

Projekt “Reciklirajmo zajedno” u domovima umirovljenika

Projekt “Reciklirajmo zajedno” koji Čistoća d.o.o. provodi u suradnji s udrugom „Eko –Zadar“ nastavio se i u lipnju u domovima za starije osobe; Domu za odrasle osobe Sv. Frane i Domu za starije i nemoćne osobe Zadar.

Zadarska "Čistoća" za kućanstva uvela novu online uslugu "Moja Čistoća"

Na internetskoj stranici zadarske komunalne tvrtke "Čistoća" dostupna je nova usluga pod nazivom „Moja Čistoća", personalizirana online usluga koju mogu koristiti svi korisnici usluga iz skupine kućanstava.

Monografija

“Zadar je lijep koliko je čist“

Recikliranjem jedne staklene boce uštedjet ćemo energiju potrebnu žarulji od 60W da svijetli 4 sata, računalu da radi 30 minuta, a televizoru 20 minuta.

Pročitaj više o edukaciji