Novosti Natrag na popis novosti

Prvi podzemni kontejner u Zadru ubrzo će biti spreman za prihvat otpada

Piše: 057info, Foto: 057 info (Krešimir Sorić)

Ubrzo će biti gotovi radovi na postavljanju prvog podzemnog kontejnera u Zadru.

Iz Čistoće su prvotno najavljivali kako će kontejner u Ulici Mihovila Pavlinovića, kod hotela Zagreb, biti spreman do turističke sezone, a kao razlog prolongiranja radova navode trajanje postupka javne nabave. Građevinski dio posla izvodi zadarski Stipčević.

- Ukupna vrijednost je 268.839,00 kn u što je uključena nabavka opreme, izrada projektne dokumentacije, pripremni i građevinski radovi za potrebe postavljanja podzemnih spremnika te stručni nadzor nad izvođenjem radova. Predviđeni završetak radova je u prvoj polovici prosinca, informacija je koju smo dobili od direktora sektora tehničkih poslova Pere Zubčića.

Čistoća je predvidila desetak lokacija na kojima će u Zadru biti postavljeni podzemni kontejneri. Radi se o spremnicima u kojima će se odvojeno ubacivati biorazgradiv otpad, reciklabilni te miješani komunalni otpad. Time će se onemogućiti galebovima da raznose ostatke hrane, a nestat će i neugodni miris. Kada se završi postavljanje na svim lokacijama, u gradskoj jezgri ostat će samo kantice za sitni otpad.

- Postavljanje podzemnih spremnika na ostalim lokacijama je vezano za Plan nabave za 2020. godinu, i očekujemo sukcesivno postavljanje kroz narednu godinu, informacija je koju smo dobili iz Čistoće.

http://www.057info.hr/vijesti/2019-12-05/foto-prvi-podzemni-kontejner-u-zadru-ubrzo-ce-biti-spreman-za-prihvat-otpada

 

Vezana fotogalerija

Monografija

“Zadar je lijep koliko je čist“

Recikliranjem jedne staklene boce uštedjet ćemo energiju potrebnu žarulji od 60W da svijetli 4 sata, računalu da radi 30 minuta, a televizoru 20 minuta.

Pročitaj više o edukaciji