Novosti Natrag na popis novosti

Kalendar radnika zadarske Čistoće

Iako je kalendara sve manje, početkom godine i dalje su lijep dar. Kalendar s fotografijama svojih djelatnika napravila je zadarska "Čistoća".

Ranom zorom, prije nego što se grad probudi, djelatnici Čistoće provode u djelo krilaticu svoje tvrtke - Zadar je lijep koliko je čist!

Božo Vidić je na kalendaru Čistoće. Zasluženo, jer već 15 godina umiva, briše, glanca lice grada. 

Poznati zadarski fotograf Stipe Surać zabilježio je radnu svakodnevicu djelatnika. U staroj gradskoj jezgri radno je mjesto i Danijelu.

- Nije mi ništa problem. Očistim, sredim. Nego jedino me nervira kad ljudi ne bacaju u koš nego bacaju na pod, kaže Danijel Dujela.

Uvijek su prisutni na ulicama. Nije to lako u zbijenom središtu grada, pogotovo kad je riječ o velikim strojnim peračima i usisavačima.

Osim fotografija ovih vrijednih ljudi, na kalendaru su tiskane i edukativne poruke o odvojenom prikupljanju otpada. Recikliranju papira, stakla ili tekstila.

- Svake godine završi u komunalnom otpadu 50 tisuća tona tekstila koji se može ponovno upotrijebiti i reciklirati. Čistoći je u cilju podizati postotke odvajanja otpada jer "Čist okoliš, naša je odgovornost i obveza", istaknuo je direktor Čistoće Zadar Ivan John Krstičević.

 https://magazin.hrt.hr/price-iz-hrvatske/kalendar-radnika-zadarske-cistoce-4744630

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Monografija

“Zadar je lijep koliko je čist“

Recikliranjem jedne staklene boce uštedjet ćemo energiju potrebnu žarulji od 60W da svijetli 4 sata, računalu da radi 30 minuta, a televizoru 20 minuta.

Pročitaj više o edukaciji