Novosti Natrag na popis novosti

Radnici Čistoće napokon dobili maske, moraju ih peglati i prokuhavati

www.057info.hr/Piše: L. P., Foto: Čistoća

Zadarska Čistoća u ponedjeljak je napokon dobila prvu pošiljku od 300 zaštitnih maski za svoje radnike. Direktor Čistoće Dragan Maračić kaže kako je 2.000 zaštitnih maski i rukavica davno naručeno, ali je prva količina stigla tek sada.

- Riječ je o zaštitnim radnim maskama od tkanine, koje radnici kod kuće moraju prokuhavati i peglati na visokoj temperaturi. To će ubiti sve moguće viruse s kojima bi došli u kontakt. Trudimo se organizacijom posla što manje ih izložiti prijetnji od koronavirusa, kaže Maračić.

Druga važna mjera je podjela posla u dvije odvojene smjene - jedna polovica radnika ne dolazi u kontakt s drugom polovicom.

- Obim posla nismo smanjili, čak smo i povećali čišćenje javnih površina strojevima i visokotlačnim peračima. Surađujemo sa stožerom te je naše ljudstvo na raspolaganju u slučaju bilo kakvih posebnih potreba, ističe Maračić.

http://www.057info.hr/vijesti/2020-03-25/radnici-cistoce-napokon-dobili-maske-moraju-ih-peglati-i-prokuhavati

 

Monografija

“Zadar je lijep koliko je čist“

Recikliranjem jedne staklene boce uštedjet ćemo energiju potrebnu žarulji od 60W da svijetli 4 sata, računalu da radi 30 minuta, a televizoru 20 minuta.

Pročitaj više o edukaciji