Novosti Natrag na popis novosti

Volonteri očistili uvalu od otpada, pronašli i olupinu broda

Piše: V.T., Foto: 057info (Saša Čuka)

Iz Petrčana stiže primjer hvalevrijedne akcije. Na inicijativu mještanina Josipa Vučkovića, a uz organizacijsku podršku Mjesnog odbora, održano je čišćenje podmorja na potezu od glavne plaže kod Hotela Pinija do Velikog mula na Puntici.

- Napunili smo dva velika kontejnera raznog otpada, među kojem je najviše guma, a bilo je tu i bojlera, pitara... Ronioci su pronašli i olupinu broda, pa ćemo podnijeti nalog za njegovo vađenje. Sve je proteklo u najboljem redu, a s obzirom na to da otpada ima još, akciju ćemo ponoviti u rujnu, rekla nam je Silvana Štokan iz Mjesnog odbora.

Štokan je uputila zahvalu svima koji su im pružili podršku u organizaciji ove akcije. Ugodno iznenađenje priredio im je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Ivica Erlić, koji im je besplatno osigurao tim čije je prisustvo potrebno na ovakvim događanjima. Uspješnom provođenju akcije pridonijeli su i načelnik Ureda za pomorski promet i traganje i spašavanje zadarske Lučke kapetanije Denis Livljanić, Hrvatska gorska služba spašavanja - stanica Zadar, Turistička zajednica Grada Zadra, Grad Zadar, Čistoća, Županijska lučka uprava i Hotel Pinija koji je osigurao okrjepu za sve sudionike.

Ni visoke temperature nisu pokvarile atmosferu koju je jutros u Petrčanima zabilježio naš fotograf Saša Čuka.

http://www.057info.hr/vijesti/2020-08-01/foto-volonteri-ocistili-uvalu-od-otpada-pronasli-i-olupinu-broda

 

 

Monografija

“Zadar je lijep koliko je čist“

Recikliranjem jedne staklene boce uštedjet ćemo energiju potrebnu žarulji od 60W da svijetli 4 sata, računalu da radi 30 minuta, a televizoru 20 minuta.

Pročitaj više o edukaciji