Novosti Natrag na popis novosti

HVALA DJECI DV "ORKULICE" IZ SALI, DJECI IZ PODRUČNE ŠKOLE ZATON I EKO SKUPINI "PČELICE" IZ OŠ.Š.K.BENJE

Svaki put kada nas djeca posjete ili ugoste, podsjete nas koliko veliko srce imaju, „zaraze“ sve oko sebe svojom radošću i željom da pomognu prirodi, životinjama, ljudima… I uvijek nas iznova iznenade koliko puno znaju o svemu i kako o nekim  stvarima i mi možemo naučiti puno od njih.

Oni su čuli da nekim bolesnim ljudima mogu pomoći samo sakupljajući plastične čepove i nimalo nisu dvojili o tome, uz pomoć odgajateljica i učiteljica sami su krenuli u akciju i pokazali nam kakvi bismo svi trebali biti.

Naši mali učitelji, naši vrijedni ekolozi, naša budućnost, to su oni: 

  • djeca DV  "Orkulice" iz Sali
  • djeca iz Područne škole Zaton (OŠ Petra Zoranića, Nin)
  • 3 a OŠ. Š. Kožičića Benje, eko skupina "Pčelice"

Mali su nam Saljani poslali čepove prikupljene u akciji  koja je, osim u njihovoj školi, bila organizirana i u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici u Salima.

Zvali su nas i u Zaton, da ih posjetimo, da vidimo rezultat njihovog truda, radosni što će time nekome pomoći.

A time su razveselili i nas! Jer kad bi naša budućnost bila onakva kakvom je oni vide, svijet u kojem živimo bio bi čišći, zdraviji, ugodniji. Ljepši.

Ugodno nas je iznenadila i učiteljica 3 a OŠ. Š. Kožičića Benje donijevši nam čepove koje su sakupile njihove "eko-pčelice", s porukom " Više cvijeća, manje smeća". Cvijeće za pčelice, med za zdravlje, osmijeh za svih.

Dostojevski je davno rekao: „Duša ozdravi kad je s djecom.”

A mi im kažemo: HVALA VAM ZBOG TOGA!

Vezana fotogalerija

Monografija

“Zadar je lijep koliko je čist“

Recikliranjem jedne staklene boce uštedjet ćemo energiju potrebnu žarulji od 60W da svijetli 4 sata, računalu da radi 30 minuta, a televizoru 20 minuta.

Pročitaj više o edukaciji