Novosti Natrag na popis novosti

MOBILNO RECIKLAŽNO DVORIŠTE ISPRED STRUKOVNE ŠKOLE V. VLATKOVIĆA

U sklopu edukacije o mogućnostima pravilnog odlaganja otpada na području grada Zadra, od  13. do 18. prosinca u dvorištu Strukovne škole Vice Vlatkovića bilo je postavljeno mobilno reciklažo dvorište. Tijekom tog razdoblja profesori i učenici škole imali su priliku razgledati MRD, saznati koje se vrste otpada i u kojoj količini mogu odložiti u spremnike koje sadrži te s rasporedom postavljanja po MO.

Edukacija se dugi niz godina provodi  s ciljem poticanja  mlađih generacija  na razvrstavanje otpada, a mobilno reciklažno  prvi se put predstavlja učenicima osnovnih i srednjih škola. 

Učenici su naučili razliku između smeća i otpada, od djelatnika Čistoće dobili su odgovore na sva postavljena pitanja, korisne savjete i upute.  Tom su prilikom rado podijelili s ostalima svoja  dosadašnja iskustva i navike pri postupanju s otpadom.

Kako Strukovna škola već nekoliko godina organizira prikupljanje plastičnih čepova  za skupe lijekove , učenici su nam obećali da će i ubuduće rado sudjelovati u hvalevrijednoj akciji.

Vezana fotogalerija

Monografija

“Zadar je lijep koliko je čist“

Recikliranjem jedne staklene boce uštedjet ćemo energiju potrebnu žarulji od 60W da svijetli 4 sata, računalu da radi 30 minuta, a televizoru 20 minuta.

Pročitaj više o edukaciji