Novosti Natrag na popis novosti

OČISTIMO GRADSKA KUPALIŠTA

Dana 12.06.2021. suradnjom Čistoće d.o.o. i  RK Sv.Roko iz Bibinja organizirana je akcija čišćenja podmorja i obale na području od Marine Borik do svjetionika na Puntamici. Akcija je dio projekta pod nazivom ‘Očistimo gradska kupališta’, a pridružili su joj se  članovi Zajednice tehničke kulture Zadarske županije, učenici 6. i 7. razreda OŠ Šime Budinića uz pratnju profesorice biologije Biljane Agić, a svojim prigodnim crtežima doprinos su dala djeca iz dječjeg vrtića Višnjik, skupina „Mendulice“.

Ova ekološko - edukativna akcija organizirana je kako bismo zajedno ukazali na problem otpada na morskom dnu te podsjetili javnost na važnost zaštite morskog okoliša i obalnog područja. Iz mora je izvađeno oko 700 kg otpada.

Nakon završetka akcije organizirana je zakuska za sve sudionike u Beach Baru na Puntamici. Uz ugodno druženje razmijenilli su se dojmovi o održanoj akciji, ali i razradili planovi za nove suradnje.

Vezane novosti Arhiva novosti

Monografija

“Zadar je lijep koliko je čist“

Recikliranjem jedne staklene boce uštedjet ćemo energiju potrebnu žarulji od 60W da svijetli 4 sata, računalu da radi 30 minuta, a televizoru 20 minuta.

Pročitaj više o edukaciji