Novosti Natrag na popis novosti

UZ LIJEPU RIJEČ SE SVE LAKŠE RIJEŠI!

From: Mirko Čikić

Sent: Wednesday, January 27, 2021 8:31 AM

To: ČISTOĆA

Poštovani, ovu sam objavu imao neki dan na svom Facebook profilu. Zašto da se lijepe stvari ne objave javno? Ako imate "Knjigu žalbe",  slobodno ovo možete upisati u nju. Hvala vam još jednom i želim vam puno uspjeha u radu. Pozdrav, Mirko Čikić 

Ljudi moji, ovo je nevjerojatno!

U ponedjeljak smo išli u Čistoću Zadar zamijeniti veliku kantu za smeće za manju jer nas je samo dvoje, a sve živo odvajamo i kompostiramo. Za 10-15 minuta, koliko smo proveli u Čistoći,  kontaktirali smo 5 osoba. Ne možeš reći tko je bio ljubazniji od koga. Od portira u kućici, preko djelatnika na papirima u sobi 1, preko cure u kontejneru, osobe koja je mijenjala i čipirala kante do osobe koja nam je donijela komposter (dobiva se besplatno ako sam kompostiraš otpad), niti minut nakon što je pozvan na mobitel.

I tu nije kraj. Dolazimo doma i susjeda Goga mi kaže: "Zvala sam Čistoću zbog promjene korisnika usluge i ostala sam šokirana“. "Što je bilo?" “Ženska na telefonu je bila toliko ljubazna i sve mi je pažljivo i detaljno objasnila da nisam mogla vjerovati".

Eto, mi se čudimo ovakvim primjerima, umjesto da oni budu normalan obrazac ponašanja, a oni drugi da budu izuzeci. Ipak su oni tu zbog nas - i banke, i pošte, i Fine, i  Elektre, i Vodovodi, i katastri, i sudovi i državne institucije, a ne postoje zbog sebe. Čestitam ekipi Čistoće (takvi su i dečki koji dvaput tjedno odvoze smeće) na primjerenom ponašanju i ophođenju s korisnicima njihovih usluga. Znam da u svom radu imaju i konfliktnih situacija, ali uz lijepu riječ se sve lakše riješi. Hvala vam od srca i samo tako nastavite!

Monografija

“Zadar je lijep koliko je čist“

Recikliranjem jedne staklene boce uštedjet ćemo energiju potrebnu žarulji od 60W da svijetli 4 sata, računalu da radi 30 minuta, a televizoru 20 minuta.

Pročitaj više o edukaciji