Novosti Natrag na popis novosti

„ZVJEZDICE“ I „RIBICE" IZ DV „GRIGOR VITEZ“ U POSJETI RD GAŽENICA

U petak 9. ožujka 2018. mali predškolci  DV „Grigor Vitez“ sa svojim su odgajateljicama posjetili reciklažno dvorište Gaženica.

Prilikom obilaska od djelatnika Čistoće imali su priliku upoznati se sa pravilnim odlaganjem otpada, spremnicima namijenjenim za to, iako smo se svi uvjerili da oni već puno o tome znaju, što nas je iskreno obradovalo.

Uz pitanja i odgovore, priče i primjere iz svakodnevnog života o štetnosti nepravilnog odlaganja otpada, kao i koristi pravilnog, bilo je vremena i za razmjenu ideja, smijeh i veselje, posebno kad im je predstavljena perilica-čistilica, od milja zvana „ Fifi“.

„Zvjezdice“ i „Ribice“ prvi su gosti novootvorenog reciklažnog dvorišta u sklopu edukacije o pravilnom gospodarenju otpadom. Odlučni da čuvaju prirodu, zaštite voljene ljude, životinje i biljke, sigurni smo da će izrasti u osobe koje će doprinijeti životu sviju nas u čišćem, zdravijem, a time i ljepšem svijetu.

Monografija

“Zadar je lijep koliko je čist“

Recikliranjem jedne staklene boce uštedjet ćemo energiju potrebnu žarulji od 60W da svijetli 4 sata, računalu da radi 30 minuta, a televizoru 20 minuta.

Pročitaj više o edukaciji