Novosti Natrag na popis novosti

ADVANCE foodwaste platforma

Čistoća d.o.o. pridruženi je partner Grada Zadra u projektu ADVANCE - Unaprjeđenje kružnog gospodarstva u gradovima/općinama, financiranom iz EU programa Erasmus+.

 

Cilj projekta je educirati i osposobiti zaposlenike gradova/općina te malih i srednjih poduzeća iz ugostiteljskog sektora (HORECA) o prevenciji bacanja hrane i gospodarenju otpadom od hrane.

 

Kao rezultat projekta razvijena je internetska platforma „ADVANCE foodwaste“.

 

Na platformi su dostupne sve informacije vezano za problematiku gubitaka hrane u cijelom lancu opskrbe hranom; okolišnim, gospodarskim i socijalnim učincima bacanja hrane; EU i nacionalnim zakonodavstvima, hijerarhiji gospodarenja otpadom od hrane te rješavanju izazova otpada od hrane.

 

Također, platforma pruža mogućnost da ispunjavanjem kviza procijenite trenutne prakse upravljanja otpadom od hrane u svojoj organizaciji i usporedite ih sa zahtjevima EU te vas s obzirom na razultate kviza usmjerava na edukativne materijale s nizom primjera dobre prakse koji vam mogu pomoći da unaprijedite svoje aktivnosti vezano za prevenciju bacanja hrane i gospodarenje otpadom od hrane.

 

ADVANCE foodwaste platformi možete pristupiti na:

https://www.advance-foodwaste.eu/

Vezane novosti Arhiva novosti

Monografija

“Zadar je lijep koliko je čist“

Recikliranjem jedne staklene boce uštedjet ćemo energiju potrebnu žarulji od 60W da svijetli 4 sata, računalu da radi 30 minuta, a televizoru 20 minuta.

Pročitaj više o edukaciji