Novosti Natrag na popis novosti

IZRADA MEDALJA ZA "EKO OLIMPIJADU" U MAS-U

Nakon što su se rado odazvali našoj akciji, vrijedno sakupljali staklo i saznali sve o recikliranju istoga, za djecu DV "Višnjik" i DV "Jazine" te njihove odgojiteljice organizirali smo posjet MAS-u.

Marko Štefanec, staklopuhač u Muzeju antičkog stakla, u svojoj nam je staklarskoj radionici prezentirao svoj rad, odnosno na koji način od  staklene užarene mase stvara nove staklene predmete.

Izuzetno zanimljivom demonstracijom drevnih staklarskih tehnika, prikazao nam je kako se oblikuju i nastaju novi, skladni stakleni predmeti raznolikih oblika.

Za nas je ovom prigodom izradio staklene medalje koje će biti podijeljene na "Eko olimpijadi", što je izazvalo oduševljenje kako kod djece tako i kod nas odraslih. Zato je od svih dobio  puno osmijeha, veliki pljesak i iskreno hvala!

Uspješnoj suradnji Čistoće d.o.o. sa Muzejom antičkog stakla i dječjim vrtićima Sunce i Radost uvelike je doprinio ravnatelj  MAS-a dr. sc. Ivo Fadić kojemu se također od srca zahvaljujemo.

http://www.057info.hr/galerija/muzej-stakla-posjet-djece-u-organizaciji-cistoce

 

 

 

 

 

 

Vezana fotogalerija

Monografija

“Zadar je lijep koliko je čist“

Recikliranjem jedne staklene boce uštedjet ćemo energiju potrebnu žarulji od 60W da svijetli 4 sata, računalu da radi 30 minuta, a televizoru 20 minuta.

Pročitaj više o edukaciji